A nem kiabálós apukák blogja

Apa vagyok! Boldog és büszke! Ez életem legnagyobb élménye. És nem kiabálok a gyerekeimmel. Ez a blog azoknak szól, akik kiabálás nélkül képzelik el a gyerek nevelést.

Facebook

 Néhány gondolat a munka versus gyereknevelés témában

Egy most publikált kutatás szerint, a nőknek erősebb, életre valóbb a szivük. Nőknél ritkábban alakul ki infarktus, és a felépülési esélyük is jobb. Azt eddig is tudtuk, hogy a nők halálozási adatai jobbak a férfiakénál, és nincs okunk azt gondolni, hogy ennek kizárólag az az oka, hogy a nők szíve erősebb, de azért érdemes megérteni ennek a kutatásnak az eredményét. 

Ezt tették a kutatók is, és nem elégedtek meg az emberi szívek vizsgálatával, hanem elvégezték a vizsgálatot az állatvilágban is. Az eredmény egyértelművé tesz egy-két dolgot: a nőstény állatok szíve is erősebb mint a hímeké. A nőstény egyedek - és ezalól az ember sem kivétel - szíve erősebb. Ellenállóbb. Jobban regenerálódik. 

De még nincs vége.

Azt is sikerült kikutatni, hogy ez az "erősődés" a várandóság alatt megy végbe. 

Vonjuk le végre a következtetést:

A bölcs természet azt tette, hogy akinek odaadta a legfontosabb feladatot - nevezetesen, hogy utódot hozzon a világra és gondoskodjon róla - annak adott hozzá erősebb motort is. Erősebb szivet, hogy véghez tudja vinni a legfontosabb feladatát. 

A nőknek is joguk van visszamenni dolgozni! Ezt harsogja - intelligenciá szintjétől függő vehemenciával - néhány élharcos. 

Ez lenne a valódi kérdés? Vitatja ezt valaki? 

Szerintem sokkal fontosabb lenne, abban bíztatni a nőket, hogy élvezzék ezt a gyönyörű feladatot. Élvezzék az anyaság minden pillanát. Éljék meg büszkén, hogy egy gyermekről gondoskodhatnak. Éljék át a nagyszerűségét, hogy ott lehetnek a gyermekük minden öröménél és hogy ők kapták azt a lehetőséget az élettől, hogy megvigasztalhatják a síró kölyküket. 

Ez a természet rendje és ez remek. 

A mai kor embere eltávolodott a természettől. Ösztöneink eltompultak, érzékszerveink elgyengültek. Érdemes azonban elgondolkodnunk, hogy mit is kaptunk az élettől. És amit kaptunk azt fogadjuk el! Örömmel, alázattal, szeretettel. És akkor jobb lesz mindenkinek. 

Címkék: anyaság gyerekvállalás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://apagyere.blog.hu/api/trackback/id/tr464333252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.